sobota, 19 listopada 2016

Kasza perłowa z sosem czosnkowo-koperkowym



Nie ma zdjęcia obiadu, ale mam zastępcze zdjęcie głodomora ;p
Dziś w menu kasza perłowa z sosem czosnkowo-koperkowym
Składniki:

-kilka ząbków czosnku
-olej [ja wybrałam z orzeszków ziemnych]
-masło
-wuchta koperku
-śmietana
-sól
-mąka

Pokrojony drobno czosnek podsmażamy na odrobinie oleju. Gdy się zarumieni dorzucamy solidny kawał masła. Gdy masło się rozpuści dosypujemy łyżkę mąki. Zasmażamy.
Dorzucamy koperek [im więcej tym lepiej] a na koniec wszystko podlewamy śmietaną. Solimy wg uznania.
Zanim to wszystko się dokona, kasza w sąsiednim garnku powinna być gotowa :)

Smacznego ;p


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz