czwartek, 12 maja 2016

Pasta szczawiowa

Zgodzicie się ze mną że łamany chleb zawsze smakuje lepiej niż krojony? Szczególne jeśli nie zdołał jeszcze ochłonąć po opuszczeniu piekarnika?
A co dostąpi niekwestionowanego zaszczytu spoczęcia na tej pięknej kromce?

Przepis na dziś: pasta szczawiowa

Składniki:
-cebula
-margaryna
-sól lub przyprawa do zup
-kwaśna śmietana
-szczypiorek
-rzeżucha
-szczypior czosnku
-młody szczaw 

Przygotowanie
Cebulę mocno przesmażyć w dużej ilości margaryny. Przyprawić. Dorzucić szczypiorki i rzeżuchę. Można oprószyć bułka tartą lub mąką. (opcjonalnie). Dorzucić pokrojony drobno szczaw. Po chwili odstawić z pieca, dodać solidną łychę kwaśnej śmietany. Zamojtać i czekać tylko aż chleb w piekarniku się zarumieni:)




Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz